Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0115 - 649 749

Trainen ten tijde van het coronavirus

Jonkman Opleidingen heeft maatregelen getroffen om op een veilige en verantwoorde manier trainingen te kunnen geven in de 1,5 meter samenleving ten tijde van het coronavirus.

Trainen ten tijde van het coronavirus

Trainen ten tijde van het coronavirus

 

Zolang een vaccin of effectieve behandeling voor corona uitblijft, is gepaste afstand houden van belang voor ieders gezondheid. Jonkman Opleidingen adviseert dringend om een mondkapje te dragen in ons opleidingscentrum. Ons oefencentrum is aangepast en er zijn wijzigingen doorgevoerd in de uitvoering van onze opleidingen. Hiermee kunnen cursisten op een veilige manier de opleidingen volgen. Op deze pagina vind je al onze preventieve maatregelen en trainingsvarianten.

Jonkman Opleidingen verwacht van de deelnemers dat zij zich zullen houden aan de volgende richtlijnen:

  • Thuisblijven bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden);
  • Thuisblijven wanneer iemand in je gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft;
  • 1,5 meter afstand bewaren;
  • Alleen deelnemen wanneer je fit bent’
  • Bij binnenkomst vragen wij je om je temperatuur te meten via een polsscanner
  • Dringend advies: Gebruik een mondkapje wanneer je je binnen ons pand verplaatst, wanneer je zit mag het mondkapje af;
  • Hoesten of niezen in de binnenkant van je elleboog;
  • Regelmatig je handen wassen met water en zeep, of handgel gebruiken;
  • Volg de aanwijzingen op van ons personeel.

Gezondheidscheck

Voordat je aan de opleiding begint checkt iemand van Jonkman Opleidingen op gezondheidsklachten zoals hoesten, niezen, verkoudheid en koorts. Er wordt daarnaast nog een toelichting gegeven op veiligheids- en coronamaatregelen.

 

Veiligheidsmaatregelen (algemeen)

Looproutes en pictogrammen
Onze oefencentra zijn voorzien van duidelijke looproutes, zodat je 1,5 meter afstand van de andere deelnemers kunt bewaren. Mogelijke obstakels in looproutes zijn verwijderd.


Lunch
Elke deelnemer ontvangt een apart verpakt lunchpakket.

 

Schoonmaak
We zorgen ervoor dat alle deurklinken en andere contactoppervlakten regelmatig schoongemaakt worden.


Hygiëne
Ons pand is op meerdere punten (leslokalen, toiletten, restaurant en praktijkobjecten) voorzien van voldoende handgel en schoonmaakdoekjes. We vragen je op meerdere momenten om je handen te wassen.

 

Mondkapje
Cursisten en instructeurs adviseren wij dringend om op vrijwillige basis gebruik te maken van een eigen mondkapje of faceshield. Deze zet je op bij verplaatsing in het pand, bij het zitten kan deze weer af.

 

Wegwerphandschoenen
Bij praktijkhandelingen kun je gebruik maken van wegwerphandschoenen, die je daarna direct kunt weggooien.


Instructie/Personeel
Het personeel van Jonkman Opleidingen zal cursisten aan­spreken op ongewenst gedrag en bij overtreding van regels.

 

Veiligheidsmaatregelen (trainingen)

De maximale groepsgrootte voor trainingen op onze oefencentra zijn aangepast aan het lokaal en het type cursus, we houden rekening met de 1,5 meter regel.                                                                                                     


Leslokalen:

Onze leslokalen zijn ingericht met voldoende stoelen en tafels voor het veilig volgen van de opleiding. Om voldoende schone lucht aan te voeren kunnen de ramen opengezet worden. Daarnaast zijn ventilatiesystemen op juiste wijze onderhouden en afgesteld.                                                                                        


Praktijkopleidingen:

Tijdens alle praktijkopleidingen is 1,5 meter de norm, indien de deelnemers dichter bij elkaar moeten komen wordt er gebruik gemaakt van helmen met spatschermen en mondkapjes, evenals wegwerphandschoentjes. Tussen het wisselen van de deelnemers worden de materialen ontsmet.

 

Reanimatie:

Er zijn voldoende reanimatiepoppen aanwezig voor alle cursisten om te kunnen reanimeren. Je ontvangt een eigen beademingsmasker (faceshield) en longsysteem voor de pop. Bij opleidingen gaat de helft van de groep reanimeren en de andere helft geeft uitleg, waarna groepen wisselen. Bij herhalingscursussen gaat de helft van de groep reanimeren en de andere helft volgt een oefencarrousel, waarna de groepen wisselen. Na elke inzet wordt de borstkast gedesinfecteerd, faceshields en longsysteem vervangen en weggegooid. Tijdens dit praktijkonderdeel wordt de normale beademing in combinatie met borstcompressies uitgevoerd. 

 

Certificering

Dankzij deze aanpassingen kan Jonkman Opleidingen volwaardige certificaten uitgeven, volgens de richtlijnen van certificerende instanties.

Door dit protocol in te zetten kunt u de door u geboekte training op veilige wijze volgen. Mocht u n.a.v. hiervan nog aanvullende vragen hebben, bel (0115-649749) of neem contact met ons op.

 

Wij hopen u weer snel te mogen verwelkomen in ons oefencentrum.