Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0115 - 649 749

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Jonkman Opleidingen

Cursus uitgelicht: Aanslaan en begeleiden van lasten

Bij Jonkman Opleidingen beschikken we over een zeer groot aanbod aan logistieke- en veiligheidscursussen. We bieden namelijk meer dan 100 verschillende cursussen aan. Hoogstwaarschijnlijk ken je een groot deel van deze cursussen niet. Daarom zetten we ze graag eens in het zonnetje en vertellen we je er wat meer over!

 

We trappen af met de cursus Aanslaan en begeleiden van lasten (ABVL). Tijdens deze driedaagse cursus leer je onder andere hoe je op een veilige manier lasten aan moet slaan. Dit is erg belangrijk, want aan het verplaatsen van lasten zijn risico’s verbonden. Een last kan bijvoorbeeld verkeerd worden aangeslagen, met als gevolg dat hij uit de kraan of takel kan vallen. Ook leer je tijdens de cursus hoe je door middel van handsignalen en portofoongebruik kan communiceren met de kraanmachinist, dit zodat de last op een veilige manier begeleid wordt.

 

De kans op incidenten verkleinen

Omdat het aanslaan en begeleiden van lasten onder risicovolle taken valt, is de cursus opgenomen in de SSVV Opleidingengids (SOG). Maar wat houdt dit in? De SSVV werkt met de SOG aan het zo goed mogelijk beheersen van risico's die verbonden zijn aan de uitvoering van specifieke risicovolle taken. Dit verkleint de kans op incidenten. Door elkaars expertise te benutten en samen na te denken over waar een goede opleiding nu eigenlijk aan moet voldoen, bouwen we aan een kwalitatief sterk en betrouwbaar opleidingsaanbod.

 

Het juiste materiaal en geaccrediteerde docenten

We mogen deze cursus aanbieden omdat wij, als een van de weinige opleiders in Nederland, een cursuslocatie hebben met het juiste materiaal én waar we voldoen aan alle door VCA Infra verplichte exameneisen. Op dit moment hebben we vier docenten die dit examen mogen afnemen. Alle vier zijn ze getraind en geaccrediteerd door een onafhankelijke opleider en zijn ze gecertificeerd als hijsbegeleider TCVT (W408). Wil je meer weten over deze cursus? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.