Mobiele Werktuigen

Hoogwerker Basis - IPAF of Jonkman examen

IPAF of Jonkman examen

Ben je nog onervaren op de hoogwerker en wil je een Jonkman of een IPAF examen doen. Dan is deze basisopleiding hoogwerker geschikt voor jou. Je hebt hierbij de keuze uit categorie 3A (zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften) en categorie 3B (zelfrijdende telescoop- en kniktelescoop hoogwerkers) of een combinatie van 3A en 3B.

Prijs
€ 425,00 excl. BTW
Duur
1,5 dag
Locatie
Bergen op Zoom, Terneuzen

Doelgroep basisopleiding hoogwerker

Deze basisopleiding is bedoeld voor medewerkers die onervaren zijn in het werken met een hoogwerker. Ze leren door middel van theorie en praktijkles hoe ze op een veilige en verantwoordelijke manier kunnen werken met een of meerdere hoogwerkers.

Minimale eisen

De cursist dient kennis te hebben van de Nederlandse taal en minimaal 18 jaar te zijn.

Hoogwerker 3A en/of 3B met een SOG examen

Kies je voor een Hoogwerker 3A en/of 3B en doe je daarbij ons een SOG examen klik dan hier

Indeling basisopleiding hoogwerker

Deze basis cursus duurt 1,5 dag en bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkoefeningen.

De cursus is op de volgende manier opgebouwd:

Dag 1

van 12.30 - 16.30 theorieles + theorie examen

Dag 2 

hele dag praktijkles + praktijk examen

Examen IPAF of Jonkman

Kies je voor het Jonkman examen

De hoogwerker cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Arbo technisch certificaat "Veilig werken met de Hoogwerker" van Jonkman Opleidingen. De geldigheidsduur van het hoogwerkers certificaat is 5 jaar.

Kies je voor een IPAF examen

Alle cursisten die een IPAF opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen een digitaal certificaat en een licentie in de vorm van een digitale PAL card. De PAL card is het hoogwerkercertificaat dat wereldwijd geldig is en een geldigheidsduur heeft van 5 jaar.

  • Er zal een individuele foto worden genomen van de kandidaat (i.v.m. PAL card) en aan het einde van de dag zal er een groepsfoto worden genomen. 

  • Slaag je niet voor het theorie-examen dan kan je niet verder voor de praktijk.

Duur: 1,5 dag
Locatie: Terneuzen - Incompany

Examencode: Jonkman of IPAF Certificering

CATEGORIE 3A

Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften behoren tot de hoogwerker categorie 3A. Het hefmechanisme van deze hoogwerkers is schaarvormig, wat ervoor zorgt dat de hoogwerker door middel van een verticale verplaatsing het plateau naar de gewenste hoogte kan brengen.

CATEGORIE 3B

Binnen categorie 3B behoren de zelfrijdende telescoop- en kniktelescoop hoogwerkers. Deze hoogwerkers kunnen door hun flexibele hefinrichting op plaatsen komen die niet toegankelijk zijn met hoogwerkers van het type 3A.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op