Het ontstaan van Jonkman Opleidingen

Het ontstaan van Jonkman Opleidingen

Al bijna 25 jaar is Jonkman Opleidingen dé logistieke en veiligheidsopleider van zuidwest-Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Terneuzen en een bekende uit de regio. Maar hoe is Jonkman Opleidingen eigenlijk ontstaan? 

Het ontstaan van Jonkman Opleidingen

Het begin

In het Zeeuwse Terneuzen werkte Peter Jonkman bij een verpakkingsfabrikant als warehousemanager. Hij merkte dat veel van de warehousemedewerkers wel een certificaat hadden om een heftruck te besturen, maar dit in de praktijk niet goed konden. Hij ondervond dat er geen goede logistieke opleiders in de omgeving waren. Daarom besloot hij zelf mensen een heftruck cursus te geven. Hij mocht van het bedrijf waar hij werkte een heftruck lenen en gebruikte een kantoortje als theorielokaal. In 1998 leidde hij zo’n 100 chauffeurs op per jaar. Een jaar later kwam zijn zoon erbij als instructeur en leidden ze samen 250 chauffeurs op per jaar.

Het aantal cursisten bleef groeien en nadat Jonkman zelf een heftruck kocht en een bedrijfshal huurden, kwamen zij in contact met chemiebedrijf Dow. Dow wilde hun mensen graag laten opleiden door Jonkman, maar Jonkman had niet alle cursussen die Dow nodig had. Zo begonnen de mannen steeds meer logistieke cursussen aan te bieden en ontstond de bedrijfsnaam Jonkman Logistics.

Het ontstaan van Jonkman Opleidingen

The Safety Network

Rond 2008 wilde Jonkman Logistics uitbreiden met BHV -en EHBO cursussen en brandveiligheidscursussen. Zij besloten hun naam te veranderen in de huidige naam, Jonkman Opleidingen. Alhoewel de heren Jonkman heel veel cursussen zelf gaven, huurden zij voor de brandveiligheidscursussen (inmiddels partnerbedrijf) TSA Safety Services in. De bedrijven maakten veel gebruik van elkaars expertise en gingen een samenwerkingsverband aan onder de naam TSA Safety Group. TSA Safety Group breidde uit en kreeg een nieuwe naam: The Safety Network. Deze naam is de huidige naam van een samenwerkingsverband tussen meerdere veiligheidsbedrijven. Jonkman Opleidingen is ook onderdeel van dit netwerk en werkt veel samen met de partnerbedrijven.

Het ontstaan van Jonkman Opleidingen

Jonkman Opleidingen als bedrijf

Jonkman Opleidingen is een volledig gecertificeerd vaardigheids- en veiligheidsopleidingscentrum. Met mobiele trainingsunits kunnen de opleidingen óók op locatie geven, bij de klant zelf. Iedere aangeboden opleiding is volgens de geldende normen samengesteld en wordt met zorg gegeven. Dit alles om de veiligheid van te waarborgen.

Jonkman Opleidingen levert:

  • Logistieke opleidingen

  • Veiligheidsopleidingen

  • Incompany trainingen

Benieuwd naar hoe het is om te werken bij Jonkman Opleidingen?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op