MVO Jonkman Opleidingen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Jonkman Opleidingen biedt veel verschillende trainingen en cursussen aan. Het doel van Jonkman hierbij is de cursisten zoveel mogelijk voor te bereiden op (onverwachte) risico’s die ze lopen in hun dagelijks werk. Hoe meer mensen zo vroeg mogelijk de potentiële gevolgen weten te herkennen, hoe meer ongelukken voorkomen kunnen worden. Wij hopen op deze manier bij te dragen aan de veiligheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

People

Jonkman probeert een zo goed mogelijke omgeving te creëren voor haar medewerkers. Hiervoor onderneemt Jonkman op dit moment al een aantal activiteiten.

Zo wordt een groene omgeving op kantoor gecreëerd, is er fruit op de werkvloer te vinden, worden er personeelsuitjes georganiseerd en daarbij wordt intern gestimuleerd tot het behalen van veiligheidstrainingen.

Planet

Er worden noodscenario’s gesimuleerd bij onze trainingen. Hiervoor worden brandstoffen gebruikt, bij Jonkman wordt er op gas gestookt in plaats van benzine.

Om écht bij te dragen op het gebied van ‘Planet’ doet Jonkman op dit moment al een aantal activiteiten: er wordt gebruik gemaakt van elektrische vorkheftrucks, er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk afbreekbare blusmiddelen, het printen wordt gereduceerd door dubbele beeldschermen op kantoor en de logboeken bij Jonkman zijn gedigitaliseerd. Tot slot hebben wij op ons kantoor de papieren koffiebekers ingewisseld voor glazen mokken om zo verspilling van bekers te voorkomen.

Profit

Wij zien ons bedrijfsresultaat als een combinatie van onze impact op de maatschappij, het milieu en onze winst.

Mede hierdoor wilt Jonkman ook iets terug doen voor de maatschappij. Hierdoor houden wij ons bezig door het aanbieden van gratis trainingen aan verenigingen in de buurt, zo mogen de sportverenigingen in Zeeland bij ons een gratis training Levensreddend handelen volgen.

Jonkman Opleidingen MVO

Op korte termijn

Op korte termijn wilt Jonkman Opleiding, mede door het aankomende nieuwe pand, de volgende stap gaan zetten op het gebied van MVO. Dit zullen wij doen door uit te blinken op alle MVO-gebieden. Naast onze bestaande activiteiten op het gebied van MVO zullen wij hieraan een aantal doelstellingen toevoegen.

Ons doel is om een volledig groene omgeving te creëren in het nieuwe pand. Daarbij willen wij 50% van onze personeelsleden een gratis training laten volgen. Tot slot willen wij aan het personeel een gratis EHBO tas aan bieden zodat ze die altijd bij zich kunnen dragen. Ook willen wij volledige afvalscheiding gaan introduceren bij onze nieuwe trainingslocatie. Daarbij willen wij overgaan op volledige digitalisering van onze examens. Als laatste doelen willen wij onze trainingsmiddelen laten hergebruiken en/of doneren.

Tot slot willen wij 50% van onze personeelsleden stimuleren tot burgerhulpverlener én zonnepanelen plaatsen op ons nieuwe pand.

Neem contact met ons op!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op