Cursus bhv herhaling
BHV / EHBO

BHV Herhaling

8
Score gebaseerd op 6 reviews

Een bhv-cursus volgen is één ding. Maar om je kennis en vaardigheden vervolgens ook op peil te houden en in noodsituaties adequaat te kunnen opereren, is regelmatig herhalen en oefenen noodzakelijk.

Vanaf prijs
€ 245,00 excl. BTW
Duur
1 dag
Locatie
Bergen op Zoom, Goes, Roosendaal, Terneuzen, Vlissingen
Offerte aanvragen
8
Score gebaseerd op 6 reviews

Herhalen en oefenen is noodzakelijk omdat ons brein zo werkt; om iets nieuws te leren, moeten we de stof blijven herhalen en oefenen totdat er in onze hersenen blijvende, stevige verbindingen zijn gemaakt. Hiervoor geldt: ‘Iets wat je niet vaak doet, doe je vaak niet goed’.

Regelmatig herhalen en oefenen op de werkplek vergroot de kans dat je competent blijft. En dat je daadwerkelijk adequaat optreedt als het er echt om gaat; óók tijdens noodsituaties.

Door jaarlijks deel te nemen aan de BHV herhaling houd je je diploma geldig en de in de basiscursus aangeleerde kennis en vaardigheden op peil.

Om de BHV herhalingstraining te volgen moet je in het bezit zijn van het basis BHV diploma.

Doelgroep BHV herhalingstraining:

Deze BHV cursus herhaling is bedoeld voor medewerkers die binnen het bedrijf bij een calamiteit adequaat moeten kunnen optreden of reeds de basiscursus “Bedrijfshulpverlener” hebben gevolgd.

Minimale eisen:

De cursist dient kennis te hebben van de Nederlandse taal en in het bezit te zijn van het diploma Bedrijfshulpverlener – Basis. Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Voor groepen kan de BHV herhaling ook in het Engels gegeven worden. 

Inhoud BHV cursus herhaling:

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkoefeningen. In de BHV herhaling komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Theorie en praktijk:

  • Organisatie van de bedrijfshulpverlening

  • Brandbestrijding (Theorie)

  • Noodsituaties

  • Alarmeren en evacueren

  • Verbindingen met externe diensten

  • Brandbestrijding (Praktijk)

  • Levensreddende handelingen

  • Redding

  • Het verplaatsen van gewonden

  • Reanimatie

Certificaat

Wanneer de training met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. Om op de hoogte te blijven van de geldende BHV-richtlijnen en om als BHV’er competent te blijven, adviseren wij de BHV-training jaarlijks te herhalen. Het advies is om als BHV'er minimaal deel te nemen aan 1 dagdeel “BHV-brandoefeningen” per jaar en 1 dagdeel “Herhaling Levensreddende Handelingen” per jaar.

BHV cursus kosten

De kosten van de BHV cursus zijn afhankelijk van de modules die je volgt. Het is mogelijk om de volledige BHV basis cursus (incl. Brand & Ontruiming en Eerste Hulp) te volgen, of alleen te kiezen voor de module Brand & Ontruiming als je bijvoorbeeld al in het bezit ben van je EHBO diploma. Door hieronder bij 'schrijf je in' jouw keuze in te vullen krijg je de bijbehorende prijs te zien.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op