Vroeger en nu

18 april 2024

Jonkman Opleidingen bestaat dit jaar 20 jaar en heeft in deze 20 jaar veel ontwikkelingen doorgemaakt. De overname in 2020 door TSD Holding zorgde ervoor dat we de mogelijkheid hadden om een nieuwe locatie in Terneuzen te openen. In 2021 werden Dins Safety Training (Terneuzen) en Ooms Heftruckopleidingen (Bergen op Zoom) overgenomen en zijn we gegroeid naar bijna 18.000 cursisten per jaar. Wij hebben onze collega Annemiek van Acker gevraagd om terug te blikken en ons mee te nemen naar hoe het er 20 jaar geleden bij Jonkman Opleidingen aan toe ging. (Annemiek rechts bovenaan op de foto).

In 2010 ben ik gestart bij Jonkman Logistics als managementassistent. Van Peter Jonkman, destijds directeur, kreeg ik een aantal ordners om te digitaliseren en er zelf een werkbaar systeem van te maken. Dit was op microniveau de hele administratie in Word en Excel. Mijn werkplek was een caravan omgebouwd als kantoortje en een opleidingshal waar een tuinhuisje in stond. Dit deed dienst als kantine en examenlocatie. Ik sprong bij voor het verzorgen van de lunch en werd ingezet als examinator.In 2008 kwam er een samenwerking met TSA die BHV- en EHBO-cursussen verzorgden.

Het bedrijf groeide als kool en in 2011 werd het tijd voor een nieuwe locatie op de Oudelandseweg. Een grotere opleidingshal, een aparte kantine en een eigen kantoorruimte, wat een luxe! Het takenpakket groeide en het werd tijd voor een verdeling van de kantoorwerkzaamheden en dus nieuwe collega’s. Ik bleef aanvankelijk de cursistenadministratie verzorgen en was het eerste aanspreekpunt van Peter Jonkman. Ons team werd in korte tijd uitgebreid met docenten en kantoorpersoneel. Ik schoof door om planner te worden en de HR-taken voor mijn rekening te nemen.Het was een klein, gezellig team met leuke personeelsavondjes en een mooi 10-jarig jubileum.

Wederom groeiden we in 2021 uit ons jasje. Uitbreiding van de kantoren met Jan Snel containers bleek een tijdelijke oplossing, het pand aan de Oudelandseweg was niet meer toereikend. Peter Jonkman ging met pensioen en wij gingen onder de paraplu van The Safety Network op zoek naar een nieuwe locatie. Dit werd ons huidige pand aan de Haarmanweg met de feestelijke opening op 13 mei 2022. Helaas heeft Peter Jonkman dit niet meer mee mogen maken, in maart 2022 is hij overleden. En dan is het ineens 2024. 14 jaar later met veel veranderingen op personeels- en organisatorisch vlak. Nog steeds is Jonkman een mooi bedrijf met hart voor zijn medewerkers. Voor mij is dat de kurk waar alles op drijft. Als HR-medewerker draag ik hier met veel plezier mijn steentje aan bij. Dit 20-jarig jubileum is de kroon op het werk dat verricht is afgelopen jaren, op naar de volgende 20!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op