Opening Jonkman Opleidingen

Collega's aan het woord

Onze collega's zijn de motor achter ons bedrijf. Op deze pagina lees je waarom ze bij Jonkman Opleidingen werken.

Collega Edwin Naeye

Edwin, instructeur

Na een actieve periode van 37 jaar bij de Koninklijke Marine vond hij het nog te vroeg om te stoppen met werken. Hij zag een vacature van Jonkman Opleidingen in de krant staan en besloot te solliciteren. Zo is hij vanaf 1 april 2021 gestart als instructeur. Hij geeft diverse trainingen en vergroot daarmee de theorie- en praktijkkennis van de cursisten.

Edwin: ‘Ik begin de dag vaak om half 8 met een bakje koffie en een praatje met mijn collega’s. Om 8 uur begin ik met de eerste les. Sommige dagen geef ik alleen theorie, andere dagen ook praktijklessen. Ik geef veel verschillende soorten trainingen, dus elke dag is er veel afwisseling in mijn werk.’

Naast dat hij vertelt over zijn werkzaamheden vertelt Edwin ook over zijn ervaringen met het bedrijf Jonkman Opleidingen 

Edwin: ‘Bij Jonkman Opleidingen is de collegialiteit heel erg hoog. We werken echt samen om de opleidingen en cursussen te verzorgen, zowel intern als incompany. We hebben een divers aanbod aan logistieke en veiligheidsopleidingen, dat maakt mijn werk en dat van de collega’s heel afwisselend. Door de samenwerking met de andere bedrijven van The Safety Network kunnen we zelfs nog meer diensten aanbieden. Zelf heb ik dit nog niet echt ervaren, maar ik begrijp van de collega’s dat er een goede verstandhouding is en een prettige samenwerking.’

Collega Kim van Kerkhoven

Kim, planner

Kim van Kerkhoven is planner bij Jonkman Opleidingen. Via een vacature op Zeelandnet kwam ze bij ons terecht en solliciteerde. Inmiddels werkt ze al bijna 9 jaar voor ons bedrijf en is ze onmisbaar geworden voor het team. In dit interview vertelt ze kort over haar loopbaan en ervaringen bij Jonkman Opleidingen.

“Elke dag is een verrassing” Kim: “Ik ben begonnen als administratief medewerker bij Jonkman Opleidingen. Na 6 maanden werd ik gepromoveerd tot assistent-planner en een jaar later werd ik planner. Mijn dagen zijn heel afwisselend. Wanneer ik mijn werkdag start check ik eerst altijd mijn mailbox om te kijken of er nog dringende zaken zijn. De rest van de dag hou ik me bezig met natuurlijk het plannen en heb ik veel contact met onze klanten. Hoe de dag er precies uitziet, weet ik nooit. De planning die je in je hoofd hebt wordt altijd anders dan gedacht. Eigenlijk is het iedere keer een verrassing hoe de dag gaat lopen.”

Uniek team Kim: “Ik vind het leuk dat ik de klant heel gericht kan helpen met hun opleidingswensen. We bieden een hoop verschillende opleidingen aan, dus we kunnen de klant altijd wel met iets van dienst zijn. Als de puzzelstukjes aan het eind van de dag dan weer in elkaar vallen en ik de klant goed heb kunnen helpen, ga ik tevreden naar huis. Maar, ik ben het meest trots op ons team. De samenwerking en dynamiek die wij bij Jonkman Opleidingen hebben, dat is echt uniek. We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen op elkaar rekenen.”

Oud collega Arthur Zandboer

Arthur, instructeur

Arthur Zandboer werkt inmiddels alweer bijna 10 jaar bij Jonkman Opleidingen als instructeur. Via onze partner TSA Safety Services kwam hij bij ons terecht. Hij beschikt over ruime kennis op het gebied van logistieke opleidingen, is een kei in het geven van BHV-lessen en is specialist in het vakgebied Industrie. Zo geeft hij Gasmeten – Buitenwacht en Ademluchtdrager binnen dit cluster. Kortom, Arthur is onze duizendpoot en inzetbaar voor veel van onze opleidingen.

Arthur: ‘Geen dag is hetzelfde bij Jonkman Opleidingen. Elke dag weer word je voor nieuwe uitdagingen gesteld en probeer je de stof zo goed mogelijk op de cursisten over te brengen. Bij Jonkman Opleidingen verzorgen wij cursussen van A tot Z. Met het hele team en de directie zorgen we er elke keer weer voor dat we mensen goed leren hoe ze veilig moeten werken.’

Jonkman Opleidingen is sinds een aantal jaar ook onderdeel van The Safety Network, een samenwerkingsverband tussen verschillende veiligheidsbedrijven. Arthur: ‘The Safety Network is een uniek concept. Doordat we op vele gebieden rondom veiligheid actief zijn kunnen we de klant nog beter voorzien. Ook ben je inzetbaar bij de andere bedrijven binnen het netwerk. Zo maken we handig gebruik van elkaars kennis.’

Collega Yvonne Stoffijn

Yvonne, binnendienst medewerker

‘Jonkman Opleidingen is een gezellig en warm bedrijf. Onze cursisten voelen dat ook.’

Yvonne Stoffijn is binnendienst medewerker sales bij Jonkman Opleidingen in Terneuzen. Ze werkt sinds 2013 bij Jonkman Opleidingen.

Ruim 5 jaar werkte Yvonne als planner. Sinds 2018 is Yvonne binnendienst medewerker sales. Ze heeft veel geleerd en is gegroeid in haar functie, onder begeleiding van de familie Jonkman.

Een typische werkdag voor Yvonne

 ‘Ik begin ’s ochtends met het lezen van mijn mailbox en beantwoord ik mails. Daarna bekijk ik de aanwezigheid van onze cursisten. Als een van de cursisten niet aanwezig is, bel ik altijd even om te vragen waarom ze er niet zijn. Verder zet ik de cursussen klaar voor facturatie, controleer de diploma’s van cursisten en maak ik offertes en bel deze na.

Ik heb ook veel contact met klanten. Ik adviseer welke cursus het best past bij de wensen van de klant en ga ook wel eens mee naar afspraken met klanten. Er is dus altijd genoeg te doen.’

 Jonkman Opleidingen als bedrijf

 ‘Jonkman Opleidingen is een echt familiebedrijf. Iedereen weet van elkaars thuissituatie; de kinderen, de partners enzovoorts. Al vanaf dag 1 dat ik hier kwam werken werd ik hartelijk ontvangen en werd ik gelijk opgenomen in het team. Gaat er iets fout, dan pakken we dat met het team aan. Daarnaast vieren we onze successen, hoe groot of klein die ook zijn. Het liefst met een lekker stukje taart.’

Wat maakt Jonkman Opleidingen uniek?

‘We zijn met een kleine groep collega’s, maar we krijgen het toch voor elkaar om met z’n allen zo’n 12.000 cursisten per jaar te trainen. Iedereen werkt keihard om het bedrijf tot een succes te maken. We zijn betrokken bij onze klanten, geven gepersonaliseerd advies, hebben veel ervaring in de branche en bovendien bieden we sommige cursussen in diverse talen aan. We kunnen snel en ad-hoc handelen wanneer het nodig is. En dat is wat de klant erg waardeert.

Wanneer cursisten bij ons komen wordt altijd gezorgd voor koffie met een koffiekoek en een lekkere lunch. Jonkman Opleidingen is een gezellig en warm bedrijf. Onze cursisten voelen dat ook.’

Collega Susan de Caluwe

Susan, planner

Susan de Caluwé is nog maar kort in dienst bij Jonkman Opleidingen, maar binnen The Safety Network een bekend gezicht. Voorheen werkte zij namelijk bij het partnerbedrijf Inprevo in Goes. Susan werkt nu als planner voor Jonkman Opleidingen. Naast haar administratieve werk, zorgt ze ook dat de behaalde certificaten bij de juiste cursist terecht komen.

Susan: ‘Ik houd me op een werkdag vooral bezig met het beantwoorden van mails, het aannemen van telefoontjes en ik zorg dat de certificaten bij de cursisten komen. Mijn werkdagen zijn heel divers. Ik werk natuurlijk nog maar kort bij Jonkman Opleidingen, dus ik verwacht dat mijn werkzaamheden nog wel uitgebreid worden.

Ik vind het bedrijf een gezellige club en iedereen  is erg betrokken, ook met elkaar. We helpen elkaar waar nodig is en we kunnen alles tegen elkaar zeggen. Ik vind het mooi om te zien dat er ondanks de pandemie toch alles aan gedaan wordt om de cursussen zo goed mogelijk te laten verlopen. De dynamiek staat hier gewoon nooit stil.’

Oud collega Sandra Nikolajczyk

Sandra, planner

Er zitten nooit saaie dagen tussen” Sandra: “Elke dag is een verrassing. Wanneer je denkt te weten hoe een dag gaat verlopen, eindigt het toch weer anders. Uiteraard begin ik mijn dag met het checken van de mailbox, de mails met prioriteit verwerk ik eerst. Daarna controleer ik de online inschrijvingen en waar nodig is onderneem ik actie. Vervolgens neem ik de takenlijst door. Daarna houd ik me bezig met de planning. Er komen ook vaak last-minute aanvragen bij ons binnen. Dan ziet je dag er toch weer anders uit dan dat je eerst in gedachten had.”

Doorgroeimogelijkheden Sandra: “Er zijn zeker doorgroeimogelijkheden binnen Jonkman. Ik ben zelf begonnen als administratief medewerkster en werkte ik 20 uur per week. Inmiddels ben assistent-planner en werk ik 36 uur per week bij Jonkman. Ik ben ook zeker van plan om door te groeien binnen dit bedrijf. De directie staat er ook altijd voor open en is erg meedenkend.”

“We weten alle wensen van de klant waar te maken” Sandra: “Hetgeen waar ik het meest trots op ben is toch dat wij altijd proberen om alle wensen van de klant waar te maken. We proberen altijd het uiterste eruit te halen en doen ook maatwerk trainingen zodat de trainingen nog meer op de bedrijven aansluiten. Verder merk ik dat we ook nooit stilzitten en altijd bezig zijn om Jonkman uit te breiden.

Ook is Jonkman Opleidingen niet een bedrijf zoals je gewend bent. De sfeer die binnen het bedrijf hangt tussen de collega’s is heel uniek. Mocht iemand van ons problemen hebben, kunnen we altijd bij elkaar terecht. Mijn collega’s voelen bijna als familie aan.”

The Safety Network “The Safety Network vind ik een bijzonder concept. Het voordeel is dat je de klanten nog beter kunt helpen. Bepaalde opdrachten die wij niet volledig kunnen verzorgen worden dan weer aangevuld met de partners die dat wel kunnen. Wanneer een klant bijvoorbeeld een bepaalde training nodig heeft die wij niet kunnen bieden, verwijzen we hem door naar onze partner Inprevo. Zo help je de klant altijd, en tegelijkertijd ook je collega’s.” 

Sandra is haar eigen onderneming gestart en wij, als (ex)-collega's wensen haar heel veel succes.

Oud collega Charlotte Teunissen

Charlotte, officemanager

In oktober 2021 zag Charlotte een vacature bij Jonkman Opleidingen. Ze waren op zoek naar een receptioniste/ telefoniste. Charlotte wilde graag dichter bij huis werken en besloot daarom te reageren. Sinds 1 november is Charlotte het gezicht als je binnenkomt bij Jonkman Opleidingen.

Met een brede glimlach ontvangt ze de cursisten en leveranciers aan de balie. Ook is zij de eerste persoon die de telefoon beantwoord bij Jonkman Opleidingen. Zij is ook de persoon die de verantwoordelijkheid draagt voor de facilitaire dienst en zorgt ze voor de organisatie van een feestje of vergadering. Als er een kladblok nodig is of als er postzegels nodig zijn dan is Charlotte de aangewezen persoon om deze artikelen aan te schaffen. En natuurlijk zorgt zij er ook voor dat onze cursisten allemaal een goede en gezonde lunch krijgen.

Charlotte vind het familiaire gevoel bij Jonkman Opleidingen erg fijn en ze is trots op het nieuwe trainingscentrum. “Jonkman Opleidingen geeft geen saaie cursussen, ze maken er een leerzame maar ook gezellige dag van” zegt Charlotte.

Ondertussen is Charlotte niet meer in dienst van Jonkman Opleidingen.

Kom jij ons team versterken?

Wil jij ook bij Jonkman Opleidingen of een van de partners werken? Bekijk dan onze vacatures!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op