Op de pagina EHBO herhalingscursus kun je lezen wat de prijs is.
Op de pagina EHBO basis cursus kun je lezen wat de prijs is.
Op de pagina BHV herhalingscursus kun je lezen wat de prijs is.
Op de pagina van BHV basis cursus kun je lezen wat de prijs is.
Het is ook mogelijk voor een BHV cursus met e-learning te kiezen.
Op de pagina van de VCA examens kun je lezen wat de prijs is.
Op de pagina van de VCA basis en VCA-VOL kun je lezen wat de prijzen zijn.
Op de pagina van de heftruck herhalingscursus kun je lezen wat de prijs is.
Op de pagina van de heftruck basiscursus kun je lezen wat de prijs is.
Een heftruck theorie examen bestaat bij Jonkman Opleidingen uit 21 vragen. Je hebt hier 30 minuten de tijd voor. Om te slagen voor het theorie examen moeten er minimaal 14 vragen goed zijn. Je mag dus 7 fouten maken.
Kijk hier voor de heftruck basis en heftruck herhalingstraining.
Met een heftruckcertificaat mag je een zwaar bedrijfsvoertuig bedienen. Elk voertuig heeft zijn eigen certificaat. Bij elk voertuig is de maximale last dat ze kunnen tillen ook weer anders. Kortom: je hebt ook technische kennis nodig. Dus hoe logisch het ook lijkt om met een heftruckcertificaat een andere, lichtere machine te besturen: het mag dus niet.
Lees meer over de heftruck basiscursus en heftruck herhalingscursus.
Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken.
Bekijk hier de cursussen waarmee u uren mee kunt tellen voor Code 95.
Een vakbekwaam persoon (ook wel VP-er genoemd) is iemand (meestal een monteur) die zelfstandig of in teamverband elektrotechnische werkzaamheden uitvoert. De VP-er beschikt over een elektrotechnische vooropleiding op WEB-niveau 2 (Wet educatie en beroepsonderwijs). De VP-er wordt aangestuurd door een werkverantwoordelijke. Voor bepaalde werkzaamheden heeft hij geen werkopdracht nodig, maar kan hij volledig zelfstandig opereren. Deze werkzaamheden zijn dan in zijn aanwijzing als vakbekwaam persoon vastgelegd. Dit geldt niet voor het werken aan een onder spanning zijnde installatie. Hiervoor is te allen tijde een schriftelijke opdracht van de werkverantwoordelijke nodig, alsmede een aparte opleiding. Elektrotechnische werkzaamheden, waaronder het inspecteren van installaties vallen onder de competentie van de VP-er.
Kijk hier voor de cursus NEN3140 Vakbekwaam Persoon (VP).
Een voldoende onderricht persoon (VOP-er) is een werknemer die niet over een elektrotechnische vooropleiding beschikt. VOP-ers zijn opgeleide personen die vanwege een effectieve bedrijfsvoering bevoegd zijn voor een aantal eenvoudige elektrotechnische taken. Hierbij valt te denken aan magazijnmeesters die elektrische handgereedschappen keuren, gebouwbeheerders die smeltveiligheden vervangen, etc.
Kijk hier voor de cursus NEN3140 Voldoende Onderricht Persoon (VOP)
NEN 3140 is een norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning. De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die u kunt gebruiken om hieraan te voldoen.
Kijk hier voor de cursussen NEN3140 Voldoende Onderricht Persoon (VOP) en NEN3140 Vakbekwaam Persoon (VP).
Reanimatie starten dient alleen te gebeuren wanner een persoon bewusteloos is en geen ademhaling heeft of wanneer men twijfelt over de ademhaling. Wanneer er sprake is van een ademhaling of een hartslag dient er geen reanimatie plaats te vinden.
Lees hier meer over de cursus reanimatie met AED of volg de volledige BHV of EHBO cursus waar reanimatie een onderdeel van uitmaakt.
De wet schrijft voor dat BHV’ers adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daarvoor opgeleid moeten zijn. Het is belangrijk dat hun kennis en vaardigheden op peil blijven. Uit ervaring blijkt dat er minimaal 1 herhalingscursus per jaar nodig is om je BHV’ers geschoold en geoefend te houden.
Kijk hier voor onze BHV herhalingscursus.
Bedrijfshulpverlening (BHV) is de hulp die wordt verleend bij ongewenste gebeurtenissen in een organisatie, die de veiligheid en/of gezondheid van de werknemers en andere aanwezigen bedreigen (zoals brand en ongevallen). Bedrijfshulpverlening is verplicht voor werkgevers in Nederland.
Lees meer over de BHV basiscursus en BHV herhalingscursus.
Annuleringskosten:
Bij annulering van een opleiding zullen onderstaande kosten in rekening worden gebracht.
Moment van annulering - Percentage
> 10 werkdagen - 0 %
> 5 werkdagen en < 10 werkdagen - 25 %
> 2 werkdagen en < 5 werkdagen - 50 %
> 24 uur en < 48 uur - 75 %
< 24 uur - 100 %
Het VCA Basis examen heeft 40 meersoortige vragen die binnen 60 minuten beantwoord dienen te worden. Voor het VCA Basis examen kan je per vraag 100 punten behalen. De maximale score als alle vragen goed zijn beantwoord is 4000 punten. Je bent geslaagd bij 2580 punten (64,5%) of meer.
Het VCA VOL examen telt 70 meersoortige vragen die binnen 75 minuten beantwoord moeten worden. Voor het VCA VOL examen kan je per vraag 100 punten behalen. De maximale score is 7000 punten (als alle vragen goed zijn beantwoord). Je bent geslaagd bij 4515 punten (64,5%) of meer.
Kijk hier voor de VCA examenmogelijkheden.
Het verschil tussen VCA basis en VCA VOL is dat de inhoud is afgestemd op de werkzaamheden van de cursist. Het gaat daarbij niet zozeer om de aard van de werkzaamheden, maar vooral om de positie van de cursist. Werkt de cursist onder een aannemer in loondienst of als ZZP’er, dan volstaat een VCA basis. Is de cursist operationeel leidinggevende, dan is een VCA VOL verplicht.
De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.
Het is een veelzijdig en uitgebreid programma dat een bedrijf helpt om veilig en gezond en milieuvriendelijk te werken, met als doel om het aantal ongevallen te verminderen. VCA is van meerwaarde voor bedrijven die veilig en gezond en milieuvriendelijk werken belangrijk vinden en hierin structureel willen verbeteren en investeren.
Bij Jonkman Opleidingen worden de volgende VCA cursussen aangeboden: VCA Basis, VCA-VOL, VCA-VIL/VCU. Daarnaast is het mogelijk alleen een VCA-examen te doen.